Esyöre Gıda
Toptan Gıda Beypazarı Maden Suyu, Niğde Gazozu, Doğanay Şalgam, Dark Blue Enerji İçeceği, Booly Meyve Suyu, Çizmeci Time, Türkmen Su, Defne Su, Gümüş Su, Asya Su, Akbel Süt Bayi
Estim Toptancılar Sitesi, F Blok, No: 1
info@esyoregida.com.tr
0222 228 19 09

Çalışanlar ‘hibrit’ model istiyor

24.11.2021 

Covid-19 salgınının ilk günlerinde yoğun bir şekilde uygulanan uzaktan çalışma modeli, aşılar ile birlikte yerini kademeli ofise geri dönüşe bırakıyor. Sodexo’nun Workplace Transformation araştırmasına göre çalışanların yüzde 85’i, “Hibrit çalışma düzeni verimliliğime katkı sağlıyor” diyor.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, yaşamı benzeri görülmemiş bir değişim sürecine sürükledi. İnsanların aralarına giren ‘sosyal mesafe’yle birlikte, iş yapış biçimleri de değişirken, yakın gelecekte uygulanacağı konuşulan uzaktan çalışma zorunlu bir şekilde uygulanmaya başladı.

Sodexo, globalde yaptığı Workplace Transformation araştırmasıyla, aşılarla birlikte başlayan geri dönüş sürecini inceledi ve çalışanların bu dönemle ilgili düşüncelerini araştırdı. Araştırmaya katılanların yüzde 84’ü, uzaktan çalışma modelinin verimliliğe olumlu katkı sağladığını söylüyor. Aynı kitlenin yüzde 76’sı, uzaktan çalışma modelinin uygulama ve üretkenlik anlamındaki verimliliğinden dolayı şaşkın olduğunu dile getiriyor. Ayrıca çalışanların yüzde 85’inin de ofislere tamamen geri dönmek istemediği, haftanın iki günü hibrit bir düzende çalışmaya sıcak baktıkları araştırmada yer alıyor.

Pandemiden sonra iş yaşamının çalışanların beklentileri doğrultusunda her geçen gün değiştiğine dikkat çeken Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Pandemi sonrasında esnek çalışma çalışanların önemli bir bölümünde kabul gördü. Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi olarak bu süreçte iş ortaklarımızın yanında yer alıyor ve iş süreçlerinin geliştirilmesine katkı sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Hibrit çalışma sistemini oluştururken çalışanların dinlenmesi ve ihtiyaçlarının belirlenmesi çok önemli” açıklamasında bulundu.

Araştırmadan öne çıkan diğer notlar şöyle:

  • Araştırmada yer alan Leesman verilerine göre Ofiste çalışanların verimliliği yüzde 64 oranında seyrederken, uzaktan çalışanların verimliliği yüzde 84 oranında ölçülmüş.
  • Ölçülmesi zor bir kavram olan verimlilik ile ilgili çalışanlar ise farklı düşüncelere sahip olabiliyor. Edelman verilerine göre çalışanların yüzde 42’si ofislere dönmek istediğini, ofiste daha verimli çalıştığını düşünüyor.
  • Uzaktan çalışma verimliliği artırırken, sosyalleşme ve paylaşımı ise azaltıyor. Uzaktan çalışanların sosyal etkileşimi yüzde 55, başkalarından öğrenme düzeyi ise yüzde 66 seviyesinde.
  • Uzaktan çalışma konusunda ise çalışanların yüzde 53’ü, işverenlerinden teknolojisi yüksek ekipmanlar ve internet sağlanmasını bekliyor. Pandeminin ilk gününden bu yana uzaktan çalışanların yüzde 42’si “Evimde temel ofis malzemeleri bulunmuyor” derken, yüzde 50’si, “işveren uzaktan çalışma giderlerime katkı sağlıyor” diyor.
  • Çalışanlara sağlanan imkanlar da bu dönemde tartışılıyor. Liderlerin yüzde 78’i, ister ofiste çalışanlar ister uzaktan çalışanlar için yenilikçi bir beslenme modeli arayışı içerisinde olduğunu kabul ediyor. Liderlerin yüzde 63’ü tam zamanlı dönüş olduğunda, yeme-içme alanlarının önem taşıyacağına inanıyor.
  • Yöneticilerin yüzde 75’i ofislere dönüş olduğunda da ofisin en önemli noktalarının başında ‘Sanal toplantı odalarının’ geleceğine inanıyor.
  • Çalışanlar artık işverenlerin sürdürülebilirlik konusunda da adımlar atmasını bekliyor. Araştırmaya katılan liderlerin yüzde 73’ü, mevcut ve potansiyel çalışanların, şirketlerin sürdürülebilirlik politikasını yakından takip ettiğini ve iklim açısından olumlu adımlar atılmasını beklediklerini söylüyor.

 

Gönderen: journal
1140 defa okundu 
 


Ekonomi
YER-SİS PROJESİ’NİN SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ
EOSB Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi’nde mezuniyet heyecanı
“BİZLERİ SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK GÖRMEYEN ANLAYIŞI KABUL ETMİYORUZ”
Asgari Ücret Tespit Komisyonu İkinci Kez Toplandı
ARÇELİK VE ASPİLSAN ENERJİ’DEN YERLİ BATARYA ÜRETİMİ İŞ BİRLİĞİ

 

 
Esyöre Gıda - 0222 228 19 09